Het gehele machinepark krijgt ieder jaar een preventieve onderhoudsbeurt. In Januari zijn dat de trekkers en machines voor het mest uitrijden. In Februari volgen de andere voorjaarsmachines. Kijk snel verder en ontdek waar we mee bezig zijn.

87760b3b930e417ba82d6756a04d38e9

Naast het vervangen van olie en filters worden de trekkers van alle kanten nagekeken. De hef-, top- en stabilisatiestangen, worden gangbaar en schoongemaakt en vervolgens opnieuw ingevet, zodat ze makkelijk verstelbaar zijn. Grote reparaties worden ook grotendeels zelf uitgevoerd en indien nodig met behulp van de dealer weer gemonteerd. 

Omdat de mestperiode in Februari weer van start gaat, worden deze machines in de eerste week van Januari aangepakt en klaargemaakt voor het nieuwe seizoen. Een belangrijke klus is het schoonmaken en uitzoeken van de aanvoer- en sleepslang. De koppelingen tussen deze slangen worden grondig schoongemaakt en versleten stukken slang vervangen voor nieuw. Daarnaast krijgt de mestpomp de volledige aandacht zodat we weer goed gesteld aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen.

De zaaimachines voor de uien worden door onze medewerkers goed schoongemaakt en gecontroleerd. Belangrijk onderdeel zijn de kouters. Als deze niet meer opgespoten kunnen worden, vervangen we deze voor nieuwe.