Medewerker Jaap Bijl benut de vorstperiode van afgelopen week. Hij is volop bezig met het inmeten van nieuwe percelen voor het optimaliseren van de inrichting zodat het op een effectieve manier beteeld kan worden.

a2d37650e85441a4bbdef5051886361b

De vorstperiode van de afgelopen week is voor ons een ideale kans om weer nieuwe percelen in te meten met de Quad. Medewerker Jaap Bijl is bezig met het inmeten van een aantal percelen die voor het nieuwe seizoen geoptimaliseerd worden met het GAOS programma van HWodKa.

Met GAOS (Geo-Akker-Optimalisatie-Service) worden de ingemeten percelen met behulp van de applicatie opnieuw ingericht zodat ze effectiever beteeld kunnen worden. Zo kan er rekening gehouden worden met  voldoende brede teeltvrij zones en akkerranden, vaste spuitpaden, hele werkgangen die door meerdere gebruikers met verschillende GPS systemen bewerkt kunnen worden. Een innovatief project van de Stichting Hoeksche Waard op de kaart (HWodKa) waarin verschillende akkerbouwers hun bijdrage aan leveren.  

De digitale kaarten kunt u tevens gebruiken voor het verantwoorden van uw percelen naar verschillende instanties zoals RVO en NAK. Vraag vrijblijvend via onze contactpagina naar de voorwaarden van dit optimalisatie programma. 

Meer informatie over de GAOS-applicatie en het werk van de stichting, kunt u vinden op de website van HWodKa.


20170119_094951
151029_Laning_3-33
Controle en test door SBG (10)