Knolselderijteelt

Van oudsher verricht Loonbedrijf Breure de werkzaamheden in de knolselderij. Het begon destijds met het planten van knolselderij met een Accord schijvenplantmachine en zogenaamde 'losse planten'. Later breidde deze werkzaamheden uit met het rooien, dat voor een aantal telers in de Hoeksche-Waard door ons wordt verzorgt. Ook in deze teelt zijn steeds nieuwe ontwikkelingen gaande, waarin Breure wil meedenken met u. Neem voor vragen contact met ons op!

Knolselderij planten

 

Het planten van de knolselderij gebeurt nog steeds met twee halfautomatische Ferrari plantmachines. Hiervoor zijn minimaal 7 mensen nodig die de kluitplantjes in de carousel werpen. De vraag naar een goede volautomatische plantmachine wordt steeds groter. Deze ontwikkelingen volgen wij op de voet!!

Knollenteelt3.JPG
Kappenspuit in Cichorei en Knolselderij 009

Gewasverzorging.

 

De werkzaamheden in de verzorging van de knolselderij zijn bij Loonbedrijf Breure vooral het schoffelen en het rijenspuiten. Voor het schoffelen gebruiken we een 6 rijige Kongskilde Vibroflex. Daarnaast kan het nodig zijn een bespuiting uit te voeren met onze 6 rijige Steketee Multispray kappenspuit.

Knolselderij rooien

 

Voor het rooien van knollen gebruiken we 1 van onze Holmer Terra-Dos rooimachines. Deze rooier is standaard voorzien van poetsers en andere rooischaren. De Holmer is uitermate geschikt voor het rooien van knolselderij, vanwege de ruimte en capaciteit in de machine, zodat een grote produkt stroom met lage reinigingstoeren verwerkt  kan worden en geen beschadiging optreedt.

FB_IMG_1609326527582

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.