Graanteelt

De graanteelt, waaronder tarwe, gerst en graszaad valt, is een onmisbare teelt in het bouwplan van de akkerbouwer. Hierin ligt ook immers het ontstaan van ons bedrijf. Voor de werkzaamheden in de graanteelt gaat het meestal om capaciteit. Voor het beperkte aantal werkbare dagen tijdens de graanoogst beschikt Loonbedrijf Breure over voldoende capaciteit voor zowel tarwe en gerst, als de gehele graszaadteelt. Kijk snel verder en laat u vrijblijvend informeren door ons!

20161013_115323

Graan en graszaaien.

Voor het zaaien van granen, graszaad en peulvruchten heeft Breure een moderne Amazone zaaicombinatie. Deze machine bestaat uit een rotoreg die is opgebouwd met een pneumatische zaaimachine en voorzien is van 30 schijfkouters en bewakingsmonitor. De rotoreg is voorzien van messentanden en pakkenwals. Naast het zaaien van graan en graszaad is de Amazone ook uitermate geschikt voor het zaaien van peulvruchten, vlas, koolzaad, spinazie en dergelijke.

Spitten en Tarwe zaaien

 

Onder alle omstandigheden wintertarwe zaaien is mogelijk met onze spit en zaai combinatie. Loonbedrijf Breure kan hiervoor twee combinaties inzetten die onder zowel droge als natte omstandigheden tot 30 cm diep spitten. Naast de Celli spitmachine en rotoreg beschikken wij sinds het najaar van 2011 over een nieuwe Farmtec spitter met Alpego rotoreg.

Spitten en zaaien met Celli en Farmtec (8)
Delvano met Euroliquids trailer.JPG

Gewasbescherming

 

Voor de gewasbescherming staan wij voor u klaar met onze Delvano STN-11 spuitmachine van 40 meter breed met luchtondersteuning. Verder is deze spuit voorzien van zevengaten doppen voor het spuiten van vloeibare kunstmest. Vergeet daarnaast ook slakkenvraat niet en voer een bestrijding uit met onze Quad opgebouwd met strooier.

Graszaadmaaien

Sinds de ombouw van de Hesston 8400 zwadmaaier in 2005 is het maaien van graszaad een belangrijke activiteit van Loonbedrijf Breure. Het maaien met een werkbreedte van bijna vier meter heeft in de graszaadteelt tot een succes geleid. Vanaf 2019 maaien we naast de Hesston met een nieuwe machine, namelijk de MacDon met Lely Splendimo maaier.  Het  brede zwad dat we maaien met de Lely Splendimo droogt snel en vermindert de zaadverliezen.

20190703_185421 (Medium)
20150711_150855

Graszaadoogst

Voor de graszaadoogst zijn twee Claas maaidorsers voorbereid met opraapkleedjes. Op het juiste moment droog dorsen met veel capaciteit is mogelijk met onze Claas Lexion 460, waarvan het 7,50 meter brede maaibord voorzien is van een dubbelzwad opraper. Beide machines zijn voorzien van windreductie en Agri-Broker powerzeven waarmee nog schoner en zonder zaadverliezen gedorsen wordt.

Graanoogst.

 

Voor de graanoogst beschikt Breure over vijf Claas maaidorsers. Betrouwbaar en veel capaciteit. Onze machines zijn.

  • Claas Dominator 98SL
  • Claas Dominator 118SL Maxi
  • Claas Dominator 218 Mega
  • Claas Lexion 460
  • Claas Lexion 560
Claas Lexion 560 (mooi)
Koolzaad dorsen Claas Lexion 560 (55).JPG

Koolzaadoogst en overige gewassen.


Met de Claas maaidorsers zijn wij in staat om naast graszaad, gerst en tarwe ook andere gewassen te dorsen. Een aantal machines zijn hierop aangepast. Voor de oogst van koolzaad bijvoorbeeld, is het maaibord van de Lexion 560 voorzien van vario-maaibord en zijmessen. Voor gewassen als blauwmaanzaad, bladrammenas, ed. zijn onze machines eenvoudig op voorbereid.

Oogst van Olievlas.


Voor de oogst van olievlas heeft Breure de Shelbourne Reynoulds arenstripper in huis. Omdat olievlas zich moeilijk laat knippen is het oogsten met de arenstripper een prima alternatief. De arenstripper vervangt het originele maaibord en kamt als het ware de zaadbolletjes van de stengel af. De stengels van dit gewas blijven staan. Uiteraard is de arenstripper ook in andere graan gewassen te gebruiken.

Claas dominator 118 met Vlasstripper 010
IMG-20170708-WA0000 (Large)

Grote pakken persen.

 

Sinds enkele jaren behoort ook het persen van hooi en stro tot de activiteiten van Loonbedrijf Breure. Met onze New-Holland D1210 pers maken we grote pakken van 1,20 m.- 0,90 m. Voor het opladen van stro is onze New-Holland T6-140 uitgerust met voorlader en stroprikker. Wilt u hooi en/of stro verkopen, neem dan ook even contact met ons op.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.