Wortelteelt

De werkzaamheden voor de wortelteelt is een specialistische tak bij Loonbedrijf Breure. Behalve de oogst van dit gewas zijn we in staat alle werkzaamheden te verzorgen. Het voorjaarswerk wordt met GPS bestuurde machines gedaan. Naast de besturing op de trekkers, zijn ook de werktuigen gestuurd, om een zo precies mogelijk te werken. Naast het zaaien van wortels, behoren ook andere teelten op ruggen tot de mogelijkheden, zoals pastinaak, witlof, e.d. 

Wortelruggen frezen.

 

Voor het zaaien van de wortels worden er ruggen gefreesd. Dit wordt gedaan met een hakenfrees die vol met haken gemonteerd is. Achter de frees is een speciale aandrukrol bevestigd, die de ruggen licht aandrukt, zodat er capillaire vochtwerking ontstaat en het zaad gemakkelijk kan ontkiemen. Zowel de trekker als de frees zijn voorbereid met SBGuidance Twin besturing. Dit maakt het mogelijk dat het zaaien op dezelfde lijn, midden op de rug nauwkeurig uitgevoerd kan worden.

20160420_160208
20170517_144643 (Medium)

Wortelszaaien.

Met de Monosem MS 2 precisiezaaimachine worden de wortels gezaaid op ruggen van 75 cm. rijafstand en volgens het band-zaaisysteem. Zaaien op enkele rijen kan ook!!  De zaaimachine is net als de ruggenfrees uitgerust met RTK-GPS twin besturing. De side-schift cilinder houd met behulp van een schijf de zaaimachine of dezelfde lijn als de frees. Dit maakt een vervolgbewerking met een precisie schoffelmachine mogelijk. Tijdens zaaien kan (fosfaat)granulaat gestrooid worden.

Tunnelspuit voor ruggenteelt


Een goede onkruidbestrijding in wortels in niet altijd eenvoudig. Naast een mechanische bestrijding heeft Breure een tunnelspuit speciaal voor gewassen op ruggen van 75 cm, zoals wortelen. Het gewas wordt door de tunnel volledig afgeschermd zodat daartussen alle probleem onkruiden verdelgd worden.

Kappenspuiten in wortelen met JXU 105 009

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.