Bietenteelt

De suikerbieten teelt is voor zowel akkerbouwers als Loonbedrijf Breure een belangrijk gewas. Voor de gehele teelt zijn wij uitgerust met moderne apparatuur. In het  jaar 1982 was Breure als 1 van de eerste loonbedrijven pionier met de Holmer bieten-bunkerrooier, die een succes werd en bleef voor de werkzaamheden in ons bedrijf. Loonbedrijf Breure volgt de ontwikkelingen in de bietenteelt op de voet en wilt u meer weten over het werk van ons bedrijf? Neem dan even contact met ons op.

Zaaiklaar maken.

 

Alle werkzaamheden aangaande de bietenteelt kan door Breure worden verzorgt. Hierbij behoort ook het zaaiklaar maken van uw bietenperceel. Dit werk doen wij veelal met onze zes meter brede Franquet Combigerm sneleg. Vanaf 2020 werken we ook met de Mashio Rapido rotoreg met een werkbreedte van 7 meter. De egaliserende werking van deze rotoreg en FarmFlex aandrukrol vormt deze bewerking de basis voor een geslaagde bietenteelt. De New-Holland T7-220 is voorzien van een PTG luchtdruk wissel-systeem.


IMG-20200423-WA0004 (Medium)
P1040911.JPG

Bietenzaaien.

Bietenzaaien gebeurt met twee machines. Een 12 rijige Kleine Unicorn en vanaf het nieuwe seizoen 2012 met een 18 rijige Kverneland Monopill. Deze laatste machine is voorzien van de Iso-Match Tellus computer met Geo- Control. Dit komt er op neer dat via het GPS de gehele machine aangestuurd wordt op kopakkers, geren en spuitsporen. Verder is de machine voorzien van zaaizaad bewaking. De trekker rijdt met RTK-GPS besturing. Vanaf 2014 is deze zaaimachine uitgerust met rijenbemesting van stikstof in de vorm van Urean e.d.


Bieten schoffelen

 

Een mechanische onkruidbestrijding wordt door Loonbedrijf Breure uitgevoerd met de 12 rijige Steketee schoffelmachine. De machine hangt in de fronthef en het schoffelwerk kan tot en met het sluiten van het gewas toegepast worden. In een vroeg stadium worden gewasbeschermers gemonteerd.Bieten rijenspuiten en Cichorei schoffelen 005
20190531_110025 (Medium)

Gewasbescherming.

Met de huidige middelen is onkruidbestrijding in de suikerbieten goed uit te voeren. Uitzondering hierop zijn wortelonkruiden en aardappelopslag. Hiervoor heeft Breure de Steketee kappenspuit in huis om tussen de rijen met glyfosaat het onkruid te verdelgen. Zelfontwikkeld op deze machine is de schijfbesturing die het mogelijk maakt zo breed en scherp mogelijk te spuiten.


Bietenrooien

 

Voor het rooien van de suikerbieten zijn twee Holmer bunkerrooiers beschikbaar. Vanaf begin jaren '80 wordt deze machine succesvol ingezet tijdens de bietenoogst. De superieure technologie van deze veelzijdige rooimachine zorgt voor de best mogelijke resultaten, zelfs onder veeleisende oogstomstandigheden.

Bekijk hier  het filmpje van de Holmer T4-30 bietenrooier. 


9ff6f03d0ccb4fd6b02e4c58e0ce184f
20180530_145240 (Medium)

Bietenrooien met transport.

Breure kan de gehele bietenoogst voor u verzorgen. Het transport gebeurt met Veenhuis wagens die voorzien zijn van brede lagedrukbanden en een PTG druk-wisselsysteem, voor een minimale bodemverdichting. Voor het schoonhouden van de weg zijn wij goed uitgerust met een actiewagen, waterwagen en veegmachine.

Bietenrooien en overladen.

In het najaar van 2016 hebben wij ervaring opgedaan met het overladen van bieten op de kopakker. Sindsdien heeft Breure daarvoor 2 opties. De Grimme Hawe getrokken overlaadwagen en de Holmer Terra Variant met overlaadbunker. Beide systemen zijn aan de zijkant lossend en hebben tevens een extra reinigend effect op de bieten. Doordat de overlader niet de weg op gaat is een lage bandenspanning mogelijk, is bodemverdichting te beperken en blijft de weg schoon!

IMG-20181004-WA0020 (Medium)

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.