Op deze pagina van het Agrarisch Werk vindt u een aantal werkzaamheden die in meerdere gewassen toepasbaar. Het zijn vaak specialistische werkzaamheden die niet vaak voorkomen. Mocht u ondanks ons uitgebreide pakket aan dienstverlening iets missen?? Vraag het ons gerust. Op ons contactformulier kunt u snel en eenvoudig uw aanvraag doen en contact met ons opnemen!


arrow_back arrow_forward

ZAAIEN VAN FIJNE ZADEN.

Voor het zaaien van fijne zaden heeft Loonbedrijf Breure een Accord zaaimachine. Dit zaaimachine wordt veelal gebruikt voor het zaaien van blauwmaanzaad, teunisbloem en quinoa. Deze machine is voorzien van precisie elementen zodat het zaaien op een gelijkmatige diepte mogelijk is. De rijafstand is 37,5 cm. Voor het zaaien van fijne zaden zijn vaak kleine hoeveelheden voldoende. Met deze machine is het eenvoudig om bijvoorbeeld 1 kg/ha. te verzaaien en exact te doseren.

ONKRUIDROL MET GLYFOSAAT

Met de Homburg onkruidrol is het mogelijk lastig te bestrijden onkruiden met behulp van glyfosaat te verdelgen. De holle buis van de rol wordt gevuld met een mengsel van glyfosaat en water, waarna de 'sok' die om de buis zit vochtig wordt. Al het onkruid dat geraakt wordt gaat kapot. Van belang is wel dat er voldoende hoogteverschil is tussen het gewas en het onkruid wat er boven uit steekt. Aardappelopslag kan in veel gewassen op deze manier bestreden worden.

arrow_back arrow_forward
arrow_back arrow_forward

STROOIEN VAN SLAKKENKORRELS


Met de strooier op de Quad is het eenvoudig om slakken in uw gewassen te bestrijden. In veel gewassen is een behandeling mogelijk. In het voorjaar wordt na opkomst veel gestrooid in bieten en uien. Ook over de gerst en tarwe in zonder veel insporing een strooibeurt ideaal. In het najaar wordt vaak op stoppelland gestrooid. Geef slakken geen kans, wees er op tijd bij en informeer naar de mogelijkheden.

ONKRUIDBESTRIJDING MET STROKENSPUIT.

In de bieten- en cichoreiteelt wordt veel gebruik gemaakt van de strokenspuit, zoals aardappelopslag. Ook voor andere probleem onkruiden is deze machine een prima alternatief. Naast de 12 en 6 rijen machine op 50 cm heeft Breure de beschikking over een 4 rijen machine voor 75 cm teelten zoals mais en (spruit)kool. De 'tunnelspuit' die veel gebruikt wordt voor een bestrijding in wortelen, kan ook voor andere gewassen op 75 cm ruggenteelt gebruikt worden.

arrow_back arrow_forward
arrow_back arrow_forward

ZWADMAAIEN

Een oudje in ons machinepark, maar onmisbaar in onze dienstverlening. Voor gewassen die moeilijk op stam afrijpen is zwadmaaien een alternatief. De maaier is 3 meter breed en wordt gebruikt in gewassen als bladrammenas, karwij, teunisbloemen, quinoa en noem maar op!