Bonen- en maisteelt

De Bonen- en Maisteelt behoren voornamelijk in het voorjaar als een belangrijke activiteit in ons bedrijf. De Bonenteelt omvat de Tuinbonen en Sperziebonen, die voor de conservenindustrie gezaaid worden op 50 cm. rijafstand. De Maisteelt omvat het gewas Snijmais als kuilvoer voor de veehouderij en Suikermais voor de conservenindustrie. De Mais wordt veelal op 75 cm. rijafstand gezaaid met een tweede machine.


Tuin- en Sperciebonen

 Voor het zaaien van Tuin- en Sperziebonen maakt Loonbedrijf Breure gebruik van de 12 rijen Kverneland Optima e-drive zaaimachine. Deze machine is voorzien van GEO-Control waarmee ieder element elektrisch aangedreven en afzonderlijk in- en uitgeschakeld wordt op geren en kopakkers. De zaaimachine wordt net als de bieten zaaimachine aangestuurd door de Iso-Match Tellus terminal en is tevens voorbereid voor het toedienen van vloeibare fosfaat tijdens het zaaien. De Ixtra fronttank is gekoppeld aan de GEO-Control van de zaaimachine.

Kverneland Optima zaaimachine (5).JPG
20170428_174051

Maiszaaien

Voor het zaaien van Pompoenen, Zonnebloemen, Snij- en Suikermais  heeft Loonbedrijf Breure de Kverneland Optima e-drive 8 rijen zaaimachine van 6 meter werkbreedte. Extra uitrusting aan de zaaimachine is het stalen tussendrukwiel, dat voornamelijk in de suikermaisteelt een goede opkomst garandeert.De Optima zaaimachine is uitgerust met schijfbesturing, om nauwkeurig te kunnen schoffelen in de Biologische teelt en rijenbemesting met stikstof en fosfaat.

Maisspuiten


Bij een bespuiting draait het vaak om het juiste tijdstip. Zeker voor een onkruidbestrijding in de maisteelt. Daarnaast is het belangrijk dat het gewas niet onnodig geraakt wordt. Met de spoorbreedte verstelling op onze Delvano is dat goed uit te voeren, ook in een groter stadium van de plant. Voor deze laatste bespuiting worden de wielen aangepast.

20160603_200825

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.