Aardappelteelt

Loonbedrijf Breure is voor u als akkerbouwer een sterke partner in de aardappelteelt. Al snel na het ontstaan van ons bedrijf zijn we het werk voor onze klanten gaan verzorgen in de Hoeksche-Waard.

Naast het poten en rooien, waarin wij ons gespecialiseerd hebben, beschikken wij ook over machines die een belangrijke bijdrage leveren in de bemesting, gewasverzorging en het inschuren van uw aardappels.

Heeft u specifieke vragen en wensen op het gebied van de aardappelteelt?? Neem dan even contact met ons op.

Vind hier meer informatie over de aardappelteelt!!

20160414_165244

Aardappels poten.

Voor het poten van aardappels beschikt Loonbedrijf Breure over drie pootcombinaties. Naast de Structural machines, staat de AVR Ceres 400 bekerpootmachine aan de basis van onze loonwerkactiviteiten in de aardappelteelt. Met deze pootmachine wordt veelal gewerkt in combinatie met de AVR Multivator frontfrees. Verder is mogelijk om met deze machine een rijenbehandeling met Amistar e.d. en granulaat uit te voeren.

Structural snarenbed pootmachine.

Loonbedrijf Breure is specialist in het poten van voorgekiemd, fijn en grof pootgoed met twee Structural pootmachines. De machines zijn uitgevoerd met de nieuwste techniek van GPS aansturing, zijn tevens gestuurd met RTK-GPS op de dissel of  de achterwielen, en uitgevoerd met een aanaardkap. Verder is het mogelijk een rijenbehandeling zowel vloeibaar als met granulaat te combineren. In combinatie met de AVR frontfrees maken wij het mogelijk in 1 werkgang uw voorjaarswerk te verzorgen.

WhatsApp Image 2024-04-03 at 9.00.57 PM (4)
20160504_193605

Bemesting.

Naast het toedienen van mest en kunstmest beschikken wij sinds 2009 over een precisie bemester in aardappelen. Na het poten wordt met onze zelf ontwikkelde en 9 meter brede rijenbemester vloeibare fosfaat en stikstof geinjecteerd in de rij. Uniek in deze machine is de 'freesbesturing' die het mogelijk maakt om in 3 verschillend pootgangen de meststof exact naast de aardappelknol te injecteren. Benieuwd?? Laat u vrijblijvend informeren bij Breure.

Aardappels aanaarden.

 

Hoewel het poten in combinatie met de aanaardkap steeds verder doorzet, zijn er omstandigheden denkbaar die dit niet toelaten. Ook hierin zijn wij fexibel inzetbaar met onze AVR Rumpstad rijenfrezen. De karakteristieke strakke ruggen van deze frezen zijn ook tijdens de oogst in vorm en kwaliteit van uw produkt  te onderscheiden. Uiteraard is het ook mogelijk om tijdens het frezen de spuitpaden aan te leggen.

naamloos
IMG-20160521-WA0001

Gewasverzorging.

 

Gewasverzorging in de aardappelteelt is zeer belangrijk. Alle bespuitingen worden uitgevoerd met onze Delvano spuitmachine met spoorbreedte verstelling. Voor de onkruidbestrijding bieden wij u meer kansen met onze negen meter brede Steketee onderbladspuit. Hiermee is het mogelijk om op het laatste moment een effectieve onkruidbestrijding te kunnen uitvoeren.

Loofdoding in pootgoed en consumptie.

 

Naast de volveldsbespuitingen met onze Delvano spuitmachine kunnen wij voor de loofdoding ook de klapper inzetten, gecombineerd met een rijenbespuiting. Voor dit werk gebruiken wij een kleine en lichte trekker met relatief veel vermogen op smalle cultuurwielen (230/95R48). De rijenbespuiting wordt gedoseerd middels een Muller spuitcomputer.

Klappen en spuiten TL 100A 004
AVR Quadra

Aardappels rooien met 2 rijige AVR Quadra.


Het begon ooit met de Krakei zelfrijdende aardappel rooier, de Wuhlmaus, een Amac en tegenwoordig de zelfrijdende AVR twee rijige wagenrooier. Een machine met capaciteit die onmisbaar is voor onze klanten. In combinatie met de loofklapper, vierwielbesturing, brede (1,70m) zeefmatten en axiaalreiniger, is deze rooimachine onder alle omstandigheden inzetbaar. Loonbedrijf Breure bied met de Quadra ook voor de minder grote aardappelteler een uitstekend alternatief.

Aardappels rooien met 4 rijige AVR Puma.

 

Loonbedrijf Breure heeft de beschikking over drie vierrijige AVR Puma bunkerrooiers. Deze machines zijn optimaal inzetbaar in zowel pootgoed als consumptie aardappelen.De AVR machines kenmerken zich door het relatieve lage eigen gewicht, grote capaciteit en Varioweb (zie foto's hierboven). Hiermee is het mogelijk de axiaalrollen volledig in of uit te schakelen tijdens het rooien, zonder de valhoogte te wijzigen.

Drie AVR Puma (4)
20180823_134226 (Medium)

Aardappels en Uien inschuren.

De volgende machines kunnen wij aan u verhuren voor het inschuren van aardappels en uien.

  • Grimme stortbak met sorteerrollen, of extra reinigingsrollen.
  • AVR duoband met frequentieregeling. 
  • AVR hallenvuller van 17 meter.
  • Grote transport en twee kleine zwenkbare transportbandjes.
  • Verder is het mogelijk om op locatie of op het land de inschuurapparatuur te laten draaien d.m.v. onze aggregaat. 

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.