Over breure

VERLEDEN EN TOEKOMST VAN LOONBEDRIJF BREURE KLAASWAAL. GESCHIEDENIS, VAN TOEN TOT NU.

Loonbedrijf Breure is ontstaan in 1923 vanuit een klein akkerbouwbedrijf waarvan een groot gezin moest leven. Met een loondorsbedrijfje begon het gezin Breure hun eerste activiteiten voor boeren uit de Hoeksche-Waard. Na de oorlog gaven de gebroeders Johan, Jan en Arie Breure meer gestalte aan hun bedrijf en breidden de activiteiten langzaam uit.

In 1948 werd het loonbedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ad Breure, zoon van Arie, heeft het bedrijf in 1980 overgenomen. Later is zijn echtgenote, Tonny Breure-de Koning in het bedrijf gekomen en werd het een V.O.F. Vanaf 2009 zijn hierin ook de zoons, Arjan, Huibert en Adwin toegetreden. Het bedrijf richt zich voornamelijk op loonwerk in de agrarische sector.

Daarnaast beheert Breure nog steeds het akkerbouwbedrijf waaruit alles is ontstaan.

In 1923 kwam de Familie Breure naar de Bommelskoussedijk en begon de eerste activiteit. In 1955 werd de huidige werkplaats gebouwd, in 1956 het woonhuis, In 1968 werd de stal omgebouwd tot aardappelbewaarplaats, waarna in 1975 een stuk machineberging aan vast kwam. In 1985 de rode loods gezet. In 1991 de kapschuur tegen de werkplaats. In 2000 de grote machineberging. In 2002 het woonhuis en in 2011 de verlenging aan de grote loods.

1923

arrow_back arrow_forward

2016

MEDEWERKERS

Herman van Soest was één van de eerste medewerkers op het bedrijf. Door toenemende mechanisatie en uitbreiding van de werkzaamheden nam het aantal medewerkers toe. Tegenwoordig zijn er 12 vakbekwame medewerkers werkzaam bij Breure, die met hun vakkennis de huidige dienstverlening op hoog niveau exploiteren.

arrow_back arrow_forward

HIERONDER EEN VIDEO VAN DE HUIDIGE EN TOEKOMSTIGE GENERATIE BREURE GEMAAKT IN 2014

DE JAREN '60

In de jaren 60 kwam de eerste maaidorser van Claas met graantank op het bedrijf. Tot op heden is de Claas maaidorser op het bedrijf gebleven. De Matador werd opgevolgd door de Mercator, Senator, Dominator en de Lexion serie.

arrow_back arrow_forward
arrow_back arrow_forward

DE JAREN '70

De Krakei aardappelrooier was van grote betekenis in de jaren '70. Toch kon de aardappeloogst van 1974 er niet mee gered worden. Onder natte omstandigheden was dankzij de stalen ketting, zonder diabolo rollen, goed werk te leveren. De Wulhmaus was het succes van de jaren '90. De eerste AVR kwam in 2002 op het bedrijf.

DE JAREN '80

In 1980 nam Ad Breure het bedrijf over. Al snel zag hij in dat het rooien van suikerbieten door 1 man gedaan moest worden en besloot hij in 1982 een nieuwe Holmer bunkerrooier te kopen en verdween het 'tweefase systeem' van het bedrijf. Een gewaagde en uitdagende investering, maar tot op heden een succesvolle machine dankzij de superieure techniek.

arrow_back arrow_forward

VERLEDEN EN TOEKOMST

Loonbedrijf Breure innoveert en investeert in arbeids- en brandstofbesparende maatregelen. Door teeltechnische maatregelen als rijenbemesting draagt zij tevens bij aan een betere benutting van mineralen en bewuste omgang van het milieu. Dankzij de ervaring uit het verleden en expertise van de medewerkers is Breure klaar voor de toekomst.